Search

Zonnepanelen inspectie

Drone inspectie zonnepanelen

Inspecties met drones zijn een essentieel instrument geworden voor zonneparken omdat ze betrouwbare metingen tot op celniveau uitvoeren. Drone inspecties zijn een goede oplossing voor zowel kleine maar met name voor grote zonneparken. Te voet of handmatig neemt veel tijd in beslag en met een drone gaat dit veel efficiënter. Onze drone inspecties zijn betrouwbaar en snel inzetbaar.

Hoe werkt een drone inspectie?

Bij een drone inspectie wordt er gekeken naar zonnepanelen vanuit bovenaanzicht met speciale camera’s. Ter voorbereiding tekenen wij een vliegplan uit en volgen dit plan op locatie (zie foto). De drone is voorzien van een thermische camera die de warmte van de zonnepanelen kan waarnemen,  hiermee kunnen we detecteren waar er problemen zitten zoals bijvoorbeeld defecte cellen of panelen. Indien gewenst maken we een uitgebreid rapport met een gedetailleerd inzicht van onregelmatigheden en defecten.

Waarom een inspectie

Het komt zeer regelmatig voor dat zonnepanelen slecht worden geïnstalleerd, waardoor er problemen met de installatie ontstaan.

Alle zonnepanelen installaties moeten veilig zijn, door het goed inspecteren van de zonnepanelen middels een drone inspectie kunnen problemen worden voorkomen. Het uitvoeren van inspecties verlengt de levensduur van een systeem en zorgt voor optimaal rendement. Daarnaast is een zonnepaneel met een defect brandgevaarlijk want deze kan enorm veel warmte genereren.

Inspecties van zonnepanelen zijn vooralsnog niet verplicht, maar wij raden het altijd sterk aan. Zo weet je zeker of een systeem naar behoren werkt en goed is geïnstalleerd. Sommige verzekeringen eisen eerst een inspectie voordat ze een zonnepanelen setup verzekeren.

pexels-2800832

Onzichtbaar voor het blote oog

Met een gespecialiseerde warmtebeeld drone van DroneHouse kunnen we detecteren waar er problemen zitten zoals bijvoorbeeld defecte cellen of panelen. 

Met het blote oog zijn deze defecte panelen/cellen niet zichtbaar, maar door het gebruik van een speciale camera maken we dit zichtbaar.

Zorg ook dat uw veilig zijn en neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

 

Brandgevaar

Niet veilige en onjuist geïnstalleerde zonnesystemen kunnen brand veroorzaken. Het is daarom heel belangrijk dat het risico op het ontstaan van brand wordt verlaagd. Voor een zo veilig mogelijke installatie en zo min mogelijk incidenten, is het aan te raden uw zonnesysteem periodiek te laten inspecteren.

contact me

0
    0
    Your shopping cart
    Uw winkelwagen is leegTerug naar de website